Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia consideră prematur un vot luni în Consiliul de Securitate privind noi sancţiuni împotriva Phenianului

coreea de nord

Rusia şi-a exprimat marţi îndoiala în privinţa posibilităţii de a avea loc luni un vot în Consiliul de Securitate al ONU privind noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord, subliniind că orice soluţie trebuie să prevadă un dialog cu Phenianului, conform AFP. A trece la vot luni, aşa cum îşi doresc SUA, ar fi "puţin prematur. Nu cred că suntem capabili să avansăm atât de repede", a declarat presei ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia.

Diplomaţia rusă a reiterat că un text care nu conţine decât sancţiuni nu prea are sens. "Vrem o referire la nevoia unui dialog politic bazat pe recentele iniţiative luate", a insistat Vasili Nebenzia. "Singurul lucru de pe masa discuţiilor este propunerea comună ruso-chineză" privind o îngheţare a manevrelor militare americano-sud-coreene în schimbul unei suspendări a programelor de armament nord-coreene, a adăugat diplomatul.

Luni, SUA au calificat această propunere drept 'insultătoare', respingând-o categoric. "Când un stat fără scrupule are o armă nucleară şi rachete intercontinentale îndreptate spre tine, nu poţi lăsa garda jos", a transmis în Consiliul de Securitate ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley. Noile sancţiuni ar putea viza sectoarele petrolier şi turistic, precum şi expulzarea în Coreea de Nord a expatriaţilor săi, potrivit unor surse diplomatice. Luni, "nimeni nu s-a opus adoptării de noi sancţiuni, prin urmare considerăm că există spaţiu politic pentru a avansa rapid", a declarat marţi presei ambasadorul francez la ONU, François Delattre, conform Agerpres.

În urmă cu o lună, Consiliul de Securitate a adoptat o a şaptea serie de sancţiuni împotriva Coreei de Nord, vizând să priveze această ţară de un miliard de dolari reprezentând venituri din exporturile sale de cărbune, fier şi peşte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.