Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia continuă să atace civili ucraineni și se concentrează către sud și est (serviciile secrete britanice)

BBC
Bucha crime masacru Ucraina

Rusia continuă să atace civili ucraineni și se concentrează asupra Donbas, Mariupol și Mykolaiv, potrivit serviciilor de informații militare britanice. Totodată, Rusia și-a reorganizat comandamentul operațiunilor de luptă din Ucraina, instalând un nou general, notează Mediafax.

În urma retragerii de la Kiev, trupele de la Kremlin și-au îndreptat atenția spre est, susținute de rachete de croazieră lansate de forțele navale ruse, scrie Sky News.

Într-o declarație de sâmbătă, Ministerul britanic al Apărării a afirmat: „cu toate acestea, ambițiile rusești de a stabili un coridor terestru între Crimeea și Donbas continuă să fie zădărnicite de rezistența ucraineană".

Între timp, The Guardian anunță că Rusia și-a reorganizat comandamentul operațiunilor de luptă din Ucraina, instalând un nou general cu o vastă experiență în operațiunile rusești din Siria, potrivit unui oficial occidental.

Astfel, generalul Alexander Dvornikov conduce acum invazia, a declarat sursa respectivă pentru BBC. Comandantul are multă experiență în operațiunile rusești din Siria, motiv pentru care rușii ne așteaptă la îmbunătățirea controlului general.

Instalarea noului comandant a fost făcută în încercarea de a îmbunătăți coordonarea între unități, deoarece anterior forțele rusești au fost organizate și comandate separat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.