Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia contraatacă: Amenințarea lui Putin care vizează direct România

vladimir putin

Rusia contraatacă. Vladimir Putin a luat o hotărâre decisivă după ce americanii au decis să desfăşoare un sistem antirachetă.

Citeşte şi: Ce s-a aflat despre Dacian Cioloș după ce a fost numit premier

Rusia 'va iniţia contramăsuri' în vederea întăririi potenţialului forţelor sale strategice nucleare, în condiţiile în care SUA îşi desfăşoară sistemul lor de apărare antirachetă, a declarat marţi preşedintele rus Vladimir Putin, în timpul unei şedinţe dedicate situaţiei din industria militară a Rusiei, informează Agerpres.

Citește și: Anunțul lui Sorin Câmpeanu după ce a aflat că Dacian Cioloș îi ia locul

'Rusia va iniţia contramăsurile necesare în vederea întăririi potenţialului forţelor sale strategice nucleare. Vom lucra şi la un sistem propriu de apărare antirachetă', a spus Putin.

Citește și: STENOGRAME din dosarul cazului Colectiv: Hai, dă-mi o sută de milioane de euro să autorizez

Potrivit liderului rus, în ultimii trei ani, întreprinderile din industria militară rusă 'au creat şi au testat cu succes o serie de sisteme de perspectivă, care sunt în stare să îndeplinească sarcini militare pentru contracararea oricăror sisteme antirachetă'.

Citește și: Poza pe care noul premier al României nu ar fi vrut să fie făcută publică

Putin a subliniat că aceste sisteme au început să intre în dotarea armatei ruse în acest an, astfel că în prezent forţele armate ruse se preocupă de 'asimilarea noilor tipuri de arme'

Într-o declaraţie făcută în 13 octombrie de Mihail Ulianov, directorul Departamentului pentru probleme de neproliferare şi control al armamentului din Ministerul rus de Externe, în timpul unui discurs ţinut în comitetul de profil al Adunării Generale a ONU, Rusia a cerut guvernelor SUA şi României să renunţe la instalarea de lansatoare de rachete Mk-41 în dispozitivul de apărare antirachetă din România.

În aceeaşi zi, ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a dat asigurări că eforturile Washingtonului în domeniul apărării antirachetă nu sunt menite să afecteze echilibrul strategic cu Rusia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.