Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia conturează alianța anti-Occident: 'Ne consolidăm cooperarea cu China, India, țările din Asia de Sud-Est, Orientul Mijlociu, Iran și Turcia!'

stiri.md
Rusia steag drapel

Coaliția anti-Occidentală din jurul Rusiei pare că prinde contur! Rusia va consolida cooperarea cu China, India, țările din Asia de Sud-Est, Orientul Mijlociu, Iran și Turcia, a declarat consilierul prezidențial rus Iuri Ushakov.

"Realitatea este că în ultimul deceniu, pe lângă interacțiunea tradițională cu partenerii din CSI, Rusia menține relații puternice și de prietenie cu China, consolidează cooperarea cu India, Vietnam, Indonezia, alte state din Asia de Sud-Est, în paralel, legăturile noastre cu Iranul, țările din Orientul Mijlociu, Turcia, cu lumea arabă, musulmană în ansamblu se intensifică", a spus el, relatează Interfax.

Potrivit acestuia, acest lucru este confirmat în mod clar de faptul că comerțul rusesc cu aceste țări și regiuni este astăzi înaintea comerțului cu Europa. "Desigur, vom continua să facem eforturi pentru a consolida tendințele pozitive emergente în organizarea ordinii mondiale pe baza multipolarității", a declarat oficialul rus.

Ushakov a subliniat că Rusia intenționează să acționeze împreună cu partenerii, "adică acele țări care își apreciază suveranitatea și preferă cooperarea la confruntări lipsite de sens, țări străine rusofobiei și tuturor fobiilor în general".

Declarațiile acestuia vin pe fondul tensiunilor Occident - Rusia, după invazia rușilor în Ucraina, la 24 februarie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.