Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia, cuprinsă de teama penuriei: apel la calm și măsuri drastice luate de Guvern / prețuri flexibile și zero taxe pentru unele mărfuri

Facebook
comert cumparaturi carucior supermarket magazin

Guvernul Rusiei va continua să interacționeze cu producătorii și lanțurile de comerț cu amănuntul, dar intenționează să mențină o flexibilitate maximă în stabilirea prețurilor mărfurilor pentru a evita penuria, a declarat presei ministrul Dezvoltării Economice, Maxim Reshetnikov, informează Interfax.

„În cadrul restricțiilor covid, am câștigat o oarecare experiență în interacțiunea cu lanțurile de retail, cu producătorii, Ministerul Industriei și Comerțului, Ministerul Agriculturii, Serviciul Federal Antimonopol sunt strâns implicați în acest lucru. Dar este foarte important în acest sens,  în fața unor astfel de fluctuații și a prețurilor mondiale în sine, și a cursului de schimb, pentru a menține o flexibilitate maximă în stabilirea prețurilor, pentru că dacă vom dicta orice prețuri rețelelor, producătorilor și așa mai departe, foarte curând ne vom confrunta cu o penurie”, a spus ministrul. „De aceea, aici, după cum se spune, în funcție de situație, pentru anumite tipuri de produse, pe anumite piețe, se iau decizii. Dar subliniez încă o dată că în aceste condiții este foarte important pentru noi să menținem caracterul de piață al nostru. Doar acest lucru ne va permite să evităm pe cât posibil o scădere a activității economice și să ne redresăm cât mai repede”, a spus ministrul.

Ca una dintre măsurile de reducere a prețurilor, el a numit reducerea la zero a taxelor la importul unui număr de mărfuri.

„Avem în continuare propuneri de la departamentele din industrie pe care le vom elabora în continuare - Ministerul Industriei și Comerțului, Ministerul Agriculturii, Ministerul Energiei - și-au format listele, le vom elabora și, bineînțeles, va propune zero taxe la aceste produse pentru o anumită perioadă, astfel încât întreprinderile să se adapteze la noua situație”, a conchis Reșetnikov.

Vezi și: Bejingul neagă că Moscova i-ar fi cerut ajutor militar și economic: 'În ultima vreme, Statele Unite răspândesc ştiri false despre China'

Alte măsuri și anunțuri pe tema penuriei în Rusia

Institutul pentru Studii ale Pieței Agricole din Rusia a dat luni asigurări că există rezerve de zahăr mai mult decât suficiente în Federația Rusă.

Uniunea Națională a Crescătorilor de Păsări din Rusia a solicitat Ministerului Agriculturii rus interzicerea exportului de grâu furajer și porumb, precum și a altor produse și utilaje utilizate în creșterea păsărilor.

Taxa la exportul de ulei de floarea soarelui din Federația Rusă de la 1 aprilie va crește la 313 dolari de la 260,1 dolari pe tonă în martie, a anunțat Ministerul Agriculturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.