Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia. Curtea Supremă a eliberat din închisoare un opozant al regimului de la Kremlin

Curtea Supremă din Rusia a ordonat miercuri eliberarea unui opozant condamnat în decembrie 2015 la doi ani şi jumătate de detenţie într-un lagăr pentru participarea la mai multe proteste neautorizate, relatează AFP, conform agerpres.

Instanţa a dispus 'eliberarea lui Ildar Dadin şi a cerut ca dreptul său de reabilitare să fie recunoscut', potrivit agenţiei de ştiri Interfax.

Citeşte şi: Moscova SE RĂSTEŞTE la Occident: 'Nu ştiam că există fiara care să spună ursului ce să facă'

Pe 10 februarie, Curtea Constituţională a solicitat o revizuire a sentinţei sale. Instanţa a afirmat că Dadin (foto)nu ar fi trebuit condamnat la închisoare în condiţiile în care manifestaţiile neautorizate la care acesta a participat nu au ameninţat 'securitatea cetăţenilor sau a ordinii publice'.

Opozantul rus în vârstă de 34 de ani a fost închis în baza unei legi adoptate în vara anului 2014. Ea prevede că orice persoană care a fost urmărită administrativ în Rusia pentru 'încălcarea regulilor de organizare sau de desfăşurare a unei manifestaţii' de mai mult de două ori riscă să fie urmărită penal.

Ildar Dadin este singura persoană care a fost închisă în virtutea acestei legi, care include pedepse de la amenzi foarte mari la cinci ani de închisoare. Dadin a susţinut că a fost torturat în închisoare.

Cu toate acestea, decizia Curţii Supreme este în mare măsură una simbolică având în vedere că Dadin s-a aflat în închisoare din februarie 2015. Între perioada de detenţie preventivă şi condamnarea la închisoare decisă în decembrie 2015, el a petrecut doi ani încarcerat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.