Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia dă o lovitură de imagine chiar în inima Europei: produce în Germania până la 10 milioane de doze lunar

vaccin Sputnik V

Compania farmaceutică rusă R-Pharm se aşteaptă să producă lunar până la 8-10 milioane de doze din vaccinul Sputnik V împotriva COVID-19 la fabrica sa din landul Bavaria, în sudul Germaniei, dacă va opera la capacitate maximă, a declarat pentru Reuters directorul său executiv, Alexei Repik, relatează Agerpres.

Germania se pregăteşte să înceapă negocieri bilaterale cu Rusia în vederea eventualei achiziţii de doze de vaccin Sputnik V, a informat miercuri Reuters, deşi o decizie finală va depinde de aprobarea vaccinului de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Citește și: Vladimir Putin vrea să fie cel mai longeviv președinte al Rusiei: a promulgat legea care îi permite încă două mandate

Directorul executiv al R-Pharm, Alexei Repik, a declarat că planurile de începere a producţiei la fabrica companiei din oraşul bavarez Illertissen merg înainte.

"Cred că vom începe cu 4-5 milioane de doze complete (pe lună)", a spus Repik. O doză completă cuprinde atât primul vaccin, cât şi rapelul.

"La capacitate maximă, vom ajunge la aproximativ 8-10 milioane de doze pe lună", a spus el, adăugând că acest obiectiv va fi probabil atins în al patrulea trimestru al anului 2021.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) nu a autorizat încă vaccinul rusesc pentru a fi utilizat în spaţiul blocului comunitar.

Dacă va fi aprobat, statele membre ale UE ar putea apoi să se aprovizioneze cu vaccinul rusesc Sputnik V din Illertissen. Două inspecţii EMA sunt planificate în Rusia în aprilie.

Citește și: VIDEO Nu doar la noi președintele e admirat: Rușii spun că Vladimir Putin este cel mai frumos bărbat din Rusia

Sputnik V a fost dezvoltat de Institutul de cercetare în domeniile epidemiologiei şi microbiologiei Gamaleia din Moscova. Vaccinul a fost primit iniţial cu mult scepticism în străinătate, întrucât nu încheiase studiile clinice de fază 3 finală.

De atunci vaccinul rusesc a fost aprobat în peste 50 de ţări, fiind distribuit la nivel internaţional de către fondul public rusesc de investiţii directe RDIF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.