Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia: 'Dacă SUA decide să furnizeze rachete cu rază mai lungă de acțiune Kievului, atunci va depăși linia roșie și va deveni o parte directă a conflictului'

vestidinrusia.ro
Maria Zaharova

Ministerul de Externe al Rusiei a transmis joi că, dacă Statele Unite ar decide să furnizeze armatei ucrainene rachete cu rază mai lungă de acțiune, ar depăşi "linia roșie" și ar deveni "o parte a conflictului", informează Rador.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a adăugat că Rusia "își rezervă dreptul de a-și apăra teritoriul".

SUA a furnizat Ucrainei rachete avansate care pot lovi ținte aflate la până la 80 km distanță, iar până acum nu a anunțat public că va trimite rachete cu rază de acțiune aproape dublă.

Oficialii americani spun că Ucraina a promis că nu va folosi rachete americane pentru a lovi teritoriul Rusiei. "Dacă Washingtonul decide să furnizeze rachete cu rază mai lungă de acțiune Kievului, atunci va depăși linia roșie și va deveni o parte directă a conflictului", a spus dna Zaharova.

Ucraina a cerut și a primit cantități mari de arme de la Statele Unite și alți aliați occidentali pentru a o ajuta să reziste forțelor armate ruse care au fost trimise în Ucraina în februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.