Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia: Decizia de retragere a trupelor americane din Siria creează perspectivele unei reglementări politice a conflictului din această ţară

blacknews.ro
siria douma

Decizia de retragere a trupelor americane din Siria creează perspectivele unei reglementări politice a conflictului din această ţară, a transmis miercuri agenţia de presă rusă TASS, care citează o declaraţie a Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, informează Reuters, relatează Agerpres.

Potrivit TASS, MAE rus a mai apreciat că iniţiativa de creare a unei comisii constituţionale siriene are un viitor strălucit odată cu retragerea trupelor americane.

Casa Albă a anunţat miercuri că SUA au început să-şi retragă trupele din Siria. ''Acum cinci ani, ISIS (gruparea teroristă Statul Islamic - n.r.) era o forţă foarte puternică şi periculoasă în Orientul Mijlociu, iar acum Statele Unite au învins califatul ca teritoriu'', a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, într-un comunicat de presă, citat de dpa.

Citește și: Londra pregătește un Brexit FĂRĂ ACORD, cu efecte NEGATIVE pentru afaceri

Sanders a adăugat că SUA şi aliaţii lor sunt pregătiţi ''să se implice din nou la toate nivelurile'' pentru a apăra interesele americane şi că America va continua să coopereze cu aliaţii săi ''pentru a-i priva pe teroriştii islamişti de teritoriu, finanţare, sprijin şi orice mijloc de infiltrare'' a frontierelor.

Şi Pentagonul a anunţat miercuri că a lansat procesul de retragere a trupelor americane din Siria, în contextul în care SUA au început trecerea la următoarea fază a campaniei antijihadiste. ''Coaliţia a eliberat teritoriul controlat de ISIS (gruparea jihadistă Stat Islamic), dar campania contra ISIS nu s-a încheiat'', a declarat purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Dana White, într-un comunicat.

''Am început procesul de întoarcere acasă a trupelor SUA din Siria, în contextul tranziţiei către următoarea fază a campaniei. Din motive de securitate operaţională, nu vom oferi alte detalii. Vom continua să lucrăm cu partenerii şi aliaţii noştri pentru a înfrânge ISIS oriunde acţionează'', a adăugat White.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.