Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia declară RĂZBOI NATO și spune că va fi un 'CONFLICT TERIBIL': Condiția pusă de Moscova pentru evitarea unei CONFLAGRAȚII MONDIALE

razboi mondial

Prim-ministrul Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că o potenţială aderare a Georgiei la NATO ar putea declanşa "un conflict teribil”, oficialul rus întrebându-se de ce ar lua alianţa o astfel de decizie, scrie Reuters.

"Această decizie ar putea provoca un conflict teribil. Nu înţeleg de ce ar face acest lucru”, a declarat Medvedev pentru ziarul rus Kommersant.

Citește și: Românii și-ar putea lua adio de la voucherele de vacanță! Bogdan Trif a vorbit despre asta

Comentariile prim-ministrului rus vine la câteva săptămâni după ce preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat NATO în privinţa unor legături mai strânse cu Ucraina şi Georgia, declarând că acest lucru ar fi iresponsabil şi ar aduce consecinţe nespecificate pentru alianţă.

În iulie, liderii NATO au discutat despre legăturile cu Georgia la summit-ul de la Bruxelles, o decizie condamnată de Medvedev.

Citește și: Știa că vine pesta porcină? Gestul suspect făcut de fiul lui Liviu Dragnea

"În ceea ce priveşte decizia recentă a NATO de a-şi reconfirma angajamentul faţă de aderarea Georgiei, ce pot spune? Este o poziţie iresponsabilă şi o ameninţare la adresa păcii”, a precizat Medvedev.

Rusia, care este vecină cu Georgia, nu doreşte aderarea fostei republici sovietice la NATO deoarece consideră alianţa ca fiind un bloc militar ostil.

Citește și: EXCLUSIV! Am aflat cât plătește fiul lui Liviu Dragnea doar pentru închirierea salonului unde va avea loc nunta sa

În 2008, forţele militare ruse au pătruns în două regiuni din Georgia care îşi cereau independenţa, Ossetia de Sud şi Abkhazia şi au rămas acolo până în prezent, Moscova susţinând că acest lucru este în concordanţă cu dorinţele poporului. Rusia a reorganizat regiunile ca două state independente.

Comunitatea internaţională şi guvernul georgian au acuzat Rusia că ocupă ilegal regiunile.

Citește și: A fost oficializat actul! Documentul care vizează toți bugetarii a fost publicat în Monitorul Oficial

Întrebat dacă aderarea la NATO a Georgiei ar putea duce la un conflict din cauza situaţiei celor două regiuni, Medvedev a declarat: "Da, bineînţeles, pentru că noi considerăm că Abkhazia şi Ossetia de Sud sunt state independente. Dacă o altă ţară consideră că ele fac parte din teritoriile sale, acest lucru ar putea avea consecinţe grave. Astfel, sper ca cei care conduc NATO să aibă destulă înţelepciune şi să nu facă niciun pas în această direcţie”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.