Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia respinge vehement propunerea ONU: 'Nu suntem de acord cu demilitarizarea centralei de la Zaporojie. Va face stația și mai vulnerabilă'

Zaporojie centrală Ucraina

Moscova consideră inacceptabile propunerile de creare a unei zone demilitarizate în zona centralei nucleare de la Zaporojie, a declarat Ivan Neceaev, directorul adjunct al Departamentului de Informații și Presă al Ministerului rus de Externe.

"Propunerile pentru o zonă demilitarizată în jurul centralei nucleare Zaporojie sunt inacceptabile. Implementarea lor va face stația și mai vulnerabilă", a declarat Nechaev, joi, în cadrul unui briefing, citează Interfax.

El a menționat că, așa cum era de așteptat la Moscova, călătoria la Zaporojie a experților AIEA va avea loc "în viitorul foarte apropiat".

La începutul lunii august, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut retragerea întregului personal militar și a echipamentului militar de la centrala nucleară Zaporojie și "evitarea oricărei alte desfășurări de forțe militare sau echipamente militare pe acest teritoriu". El a mai spus că este necesar să oprească toate ostilitățile din zonă și să nu vizeze facilitățile stației și împrejurimile acesteia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.