Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia denunță `ipocrizia` autorităților moldovene cu privire la prezența mercenarilor moldoveni pe frontul ucrainean

Profimedia
Legiunea internationala de aparare a Ucrainei

Recunoașterea de către șeful Ministerului Apărării al Republicii Moldova, Anatoli Nosatîi, a prezenței mercenarilor moldoveni în componenţa Legiunii Internaționale de Apărare Teritorială a Ucrainei demonstrează ipocrizia Chișinăului, a declarat în timpul unui briefing purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, relatează TASS citat de stiripesurse.md

"Declarațiile de acest gen ale ministrului moldovean - ce demonstrează ele? Mărturisesc și demonstrează ipocrizia Chișinăului oficial. Pentru că, pe de o parte, conducerea Republicii Moldova asigură că respectă principiul neutralităţii consacrată în constituția țării, în favoarea menţinerii căreia se pronunţă majoritatea covârșitoare a cetățenilor, iar pe de altă parte, sub pretextul acestei integrări europene, accelerează militarizarea republicii, transformând țara într-o parte a periferiei agresive anti-ruse a Europei" - a spus diplomatul rus.

În acest sens, reprezentantul MAE rus a amintit că Codul Penal al Republicii Moldova interzice mercenarismul.

"Totuși, niciunul dintre așa-zișii legionari moldoveni, care s-au întors din Ucraina, nu a fost tras la răspundere, ei acordă liber interviuri, declară, citez direct, că "rușii nu sunt oameni, iar cetățenii moldoveni rusofoni sunt potențiali trădători". "Se dovedește că acel mercenarism este pedepsit formal, însă dacă mercenarii luptă de partea regimului nazist de la Kiev, atunci elita rusofobă de la Chișinău închide ochii la asta" - a subliniat reprezentantul ministerului diplomatic rus.

În același timp, Maria Zaharova a subliniat că politica anti-rusă este contravine intereselor republicii. "Am spus în repetate rânduri, inclusiv astăzi, că toate acestea sunt contrare adevăratelor interese ale poporului moldovenesc, că această politică, care este urmată de (președintele Republicii Moldova, Maia) Sandu, are ca scop distrugerea Republicii Moldova însăși. Iată care este scopul ei principal, nu al nostru, distrugerea Republicii Moldova. Ca cetățean al României, probabil așa își formulează ea poziţia de viaţă" - a conchis diplomatul rus.

Anterior, la postul de televiziune TV-8, Nosatîi a recunoscut că în Legiunea Internațională de Apărare Teritorială a Ucrainei sunt şi moldoveni. El a precizat că nu are date despre numărul acestor persoane. În același timp, președintele Republicii Moldova a amenințat, anterior, că va retrage cetățenia pentru participarea la conflictul armat de partea Rusiei. Activitatea mercenară în Republica Moldova este o faptă penală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.