Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia dezvoltă un sistem unic prin care va deţine SUPREMAŢIA în adâncurile oceanelor

Ministerul Apărării rus a început să dezvolte un sistem subacvatic unicat de urmărire hidroacustică, capabil să facă "transparente" zone întregi ale Oceanului Planetar, prin detectarea navelor, submarinelor, dar şi a avioanelor şi elicopterelor care zboară la altitudine joasă, relatează în ediţia sa de vineri semioficiosul Izvestia.

La baza acestui sistem cunoscut sub numele de cod "Armonia", potrivit Izvestia, se află sisteme robotizate subacvatice speciale, ce vor fi amplasate pe fundul oceanelor sau mărilor de către submarinele ruse.

ATAC într-o şcoală din China. Şase copii au fost răniţi GRAV - FOTO

Informaţiile obţinute de roboţi vor fi transmise apoi la un centru de comandă prin intermediul sateliţilor.

Potrivit experţilor, elemente individuale ale sistemului sunt deja în funcţiune, însă "Armonia" va începe să funcţioneze ca un ansamblu până în 2020.

Unitatea care se va ocupa de fabricarea acestor roboţi va fi amplasată în golful Okolnîi din Severomorsk, unde se află baza Flotei ruse a Nordului. La ora actuală, Agenţia Federală pentru construcţii speciale ("Speţstroi") a început pregătirile pentru ridicarea acestei facilităţi.

GRAV accident feroviar în Iran. Cel puţin 15 persoane au murit - FOTO/VIDEO

În paralel, au început lucrările de construcţie a unui centru de control pe Novaia Zemlea, un arhipelag din Oceanul Arctic, în regiunea Arhanghelsk. Însă nu se ştie când va fi finalizat acest centru.

Principalul dezvoltator al sistemului "Armonia" este Corporaţia rusă pentru sisteme speciale spaţiale "Kometa", parte a concernului de apărare aerospaţială "Almaz-Antei", relevă agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.