Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia dorește prelungirea armistițiului în Siria

captura Twitter
Darayya SIRIA

Rusia se pronunţă pentru prelungirea regimului de încetare a acţiunilor militare pe tot teritoriul Siriei cu încă 48 de ore, a declarat miercuri şeful-adjunct al Direcţiei Operative Centrale a Statului Major rus, general-locotenentul Viktor Poznihir, informează agenţia de presă TASS.

Potrivit lui Poznihir, partea rusă este conştientă de importanţa aplicării necondiţionate a acordurilor încheiate şi "se pronunţă pentru prelungirea cu încă 48 de ore a regimului de încetare a acţiunilor militare pe întreg teritoriul Siriei".

Citește și: Măsuri speciale la Bruxelles după Brexit

Totodată, general-locotenentul rus a anunţat că în timpul primelor 48 de ore de armistiţiu care aproape s-au scurs, rebelii l-au încălcat de 60 de ori, iar cele mai multe încălcări au venit din partea grupărilor aflate sub controlul SUA. Potrivit lui Poznihir, trupele guvernamentale siriene nu au întreprins acţiuni de răspuns.

De asemenea, acesta a declarat că aviaţia militară rusă a atacat un grup de combatanţi ai Stat Islamic (SI) mai la nord de Palmira, ucigând 250 de jihadişti şi distrugând 15 pickupuri cu mitraliere de calibru mare şi sisteme antiaeriene.

"Lupta împotriva Stat Islamic continuă. Ieri, aviaţia rusă a bombardat un sector mai la nord de Palmira, unde combatanţi ai SI se regrupau pentru a ataca oraşul", a declarat generalul rus.

Un armistiţiu între rebelii sirieni şi armata regimului de la Damasc a intrat în vigoare luni, la ora locală 19:00 (16:00 GMT), în virtutea unui acord între Rusia şi SUA, susţinătoare ale regimului şi, respectiv, rebeliunii siriene, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.