Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia - Duma de Stat a aprobat extinderea bazei de resurse pentru proiectele de producție de GNL

Focus Energetic
tanc petrolier gaze LNG

La 31 martie 2020, Duma de Stat al Federației Ruse a aprobat în prima lectură proiectul de lege federală (nr. 895044-7) privind introducerea modificărilor la articolul 3 din Legea federală a exporturilor de gaze în partea de extindere a bazei de resurse pentru proiectele de export care implică producția de gaz natural lichefiat, spune centrul de presă al Asociației Ruse a Gazelor (RGA), potrivit portnews.ru.

Documentul a fost redactat de Ministerul Energiei în conformitate cu ordinele președintelui și ale guvernului care vizează crearea condițiilor pentru exporturile din proiecte promiță GNL.

Conform declarației, analiștii prognozează aproape o creștere de două ori a vânzărilor de GNL în următorii 15-20 de ani - de la 350 la 570-700 milioane de tone. â

Prin urmare, Rusia ar trebui să crească producția și exporturile de GNL de la 30 milioane de tone actuale la 140 de milioane de tone, ceea ce corespunde capacității bazei de resurse.

Când a vorbit la ședința plenară a Dumei de Stat, Pavel Zavalny, Presedinte al Comitetului pentru energie responsabil de proiectul de lege, a declarat că monetizarea bazei de resurse, inclusiv a resurselor arctice din peninsulele Yamal și Gydan, este rezonabilă doar prin producția și exportul de GNL.

Conform articolului 3 din Legea federală, dreptul exclusiv la exporturile de GNL este acordat proprietarilor de licențe minerale la depozite cu importanță federală (obținute înainte de 1 ianuarie 2013).

De asemenea, prevede construcția instalațiilor de GNL sau livrarea de gaze la astfel de instalații.

Proiectul de lege prevede extinderea dreptului la exporturile de GNL în două noi categorii - cele care beneficiază deja de un drept exclusiv pentru exporturile de GNL și extinderea bazei de resurse pentru consolidarea capacității de producție și a companiilor afiliate deținătorilor de licențe de export GNL.

Potrivit lui Pavel Zavalny, baza de resurse extinsă legal pentru exporturile de GNL va lăsa să înceapă proiecte Arctic LNG 2 și Ob LNG, precum și dezvoltarea altor câmpuri de gaz din regiunea arctică a Rusiei.

„Nu numai că va stimula producția și exportul de GNL, dar va facilita, de asemenea, construcția terminalelor de transbordare a GNL în Kamchatka și în regiunea Murmansk, precum și gazificarea acestor regiuni și a teritoriilor arctice.

Acest lucru va permite, de asemenea, dezvoltarea bunkering a transportatorilor de GNL în larg, ceea ce este crucial pentru un mediu vulnerabil în zona de pe Marea Nordului.

GNL poate reprezenta până la 55% din creșterea traficului NSR până la 80 de milioane de tone până în 2024 ”, a spus el.

De asemenea, Pavel Zavalny se așteaptă ca echipamentele și tehnologiile ruse să facă 80% din noile proiecte de GNL în zona arctică, ceea ce înseamnă dezvoltarea unei noi nișe tehnologice.

Potrivit acestuia, implementarea acestor proiecte va genera, de asemenea, aproximativ 90.000 de locuri de muncă și va asigura încărcarea a 800 de companii rusești pentru un deceniu cu taxe suplimentare pentru alimentarea bugetelor federale și regionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.