Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia e încolţită din toate părţile: 'Încetaţi focul'

atentat siria damasc

Secretarul de stat american, John Kerry, i-a cerut din nou marţi Rusiei ''o încetare a focului imediată'' în Siria, cu două zile înainte de o conferinţă internaţională consacrată conflictului sirian, relatează AFP. ''Am făcut apel la Rusia, şi facem încă apel, să se alăture eforturilor noastre destinate să ducă la o încetare a focului imediată şi la un acces umanitar complet'', a declarat Kerry în faţa presei, primindu-l la Departamentul de Stat pe omologul său egiptean, Sameh Shoukri.

''Ceea ce face Rusia în Alep şi în regiune face lucrurile mult mai dificile pentru a ne aşeza la masa negocierilor şi a avea o conversaţie serioasă'', a avertizat şeful diplomaţiei americane, aluzie la loviturile aeriene ruseşti întreprinse de peste o săptămână asupra oraşului din nordul Siriei în sprijinul ofensivei forţelor guvernamentale siriene. John Kerry a cerut public şi în mod cotidian, cel puţin de miercurea trecută, încetarea bombardamentelor ruseşti care omoară ''femei şi copii în mare număr''. ''Nu suntem orbi în legătură cu ceea ce se întâmplă şi suntem pe deplin conştienţi că acest moment este crucial'', a mai spus Kerry.

Declaraţiile lui Kerry survin cu două zile înainte de o nouă reuniune, joi la Munchen (Germania), a Grupului internaţional de sprijin pentru Siria (ISSG), ce reuneşte 17 ţări şi trei organizaţii multilaterale care au adoptat în noiembrie 2015 o ''foaie de parcurs' diplomatic privind conflictul sirian. Documentul, consacrat printr-o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU pe 18 decembrie, cere îndeosebi încetarea focului şi accesul umanitar în oraşele siriene asediate, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.