Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia emite un mandat de arestare pe numele unui judecător al Curţii Penale Internaţionale

ciocanel judecator

Rusia a adăugat miercuri un judecător al Curţii Penale Internaţionale (CPI), pe costaricanul Sergio Gerarde Ugaldo Godinez, pe lista sa de persoane date în urmărire, însă fără a preciza motivul, informează AFP. "Urmărit în cadrul unei anchete penale", a scris Ministerul de Interne rus în baza de date cu persoane date în urmărire.

CPI a emis în primăvară un mandat de arestare pe numele preşedintelui rus Vladimir Putin, pentru rolul lui în deportarea de copii în Ucraina.

Chiar dacă Rusia nu este membră a CPI, Vladimir Putin este în continuare jenat în deplasările sale internaţionale de această ameninţare cu arestarea. Astfel, el nu s-a deplasat la summitul BRICS din Africa de Sud, în august, nici la summitul G20 din India, în septembrie. Începând cu luna mai, Moscova l-a pus pe procurorul CPI, Karim Khan, pe lista sa de persoane date în urmărire. Vladimir Putin şi comisarul rus pentru drepturile copilului, Maria Lvova-Belova, sunt acuzaţi de CPI de crimă de război, pentru "deportarea ilegală" a mii de copii ucraineni. Aceste acuzaţii sunt respinse în mod ferm de Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.