Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia este pregătită de o întâlnire cu noul secretar de stat american

Rusia este pregătită pentru un contact cu noul secretar de stat al SUA, Rex Tillerson, fostul director general al concernului ExxonMobil, a cărui numire a fost aprobată miercuri seara de Senatul SUA, examinând în acest sens varianta unei întâlniri în februarie la Bonn sau la Munchen, relatează joi RIA Novosti, citând o sursă din cadrul Ministerului de Externe rus, potrivit Reuters, transmite agerpres.

Citeşte şi: Trump şi-a ieşit din minţi şi i-a închis telefonul în nas unui aliat important

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat joi că a simţit că noul preşedinte al SUA, Donald Trump, doreşte să coopereze cu Moscova fără prejudecăţi, în timpul convorbirii telefonice de sâmbătă cu şeful statului rus Vladimir Putin.

"S-a simţit din partea americană dorinţa de conlucrare într-o manieră pragmatică, fără fobii (antiruse), în interesul ambelor părţi", a insistat directorul Departamentului America de Nord din MAE rus, Gheorghi Borisenko, într-o dezbatere în cadrul Consiliului Federaţiei (camera superioară a parlamentului federal rus).

El a adăugat că o astfel de abordare "este deja evidentă în contactele cu colaboratori ai lui Trump", potrivit RIA Novosti.

Prima convorbire telefonică după învestirea lui Trump între preşedinţii Rusiei şi SUA a avut loc sâmbăta trecută. În finalul acelei discuţii, Casa Albă a declarat că acest contact a fost un pas important în direcţia normalizării relaţiilor bilaterale. Kremlinul a menţionat, de asemenea, că această discuţie demonstrează o abordare spre colaborare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.