Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia este pregătită să coopereze cu SUA, dar Washingtonul compară Moscova cu ISIS sau Ebola

Rusia este pregătită să coopereze cu SUA, dar Washingtonul pune Moscova după gradul de ameninţare pe acelaşi palier cu gruparea jihadistă Statul Islamic (ISIS sau Daesh) şi epidemia de Ebola, a declarat marţi secretarul Consiliului Securităţii Rusiei, Nikolai Patruşev, exprimându-şi totuşi speranţa că relaţiile dintre cele două state se vor normaliza, relatează agenţia de presă TASS, potrivit agerpres.

"Suntem gata să cooperăm cu partenerii noştri americani pe bază de egalitate şi de respect reciproc al intereselor", a subliniat înaltul oficial rus, indicând că, deocamdată, Rusia figurează printre principalele ameninţări la adresa SUA, regăsindu-se în acelaşi rând cu Statul Islamic şi Ebola în Strategia naţională de securitate a Statelor Unite.

Citeşte şi: Brazilia produce masiv ţânţari modificaţi genetic pentru a învinge virusul Zika

În opinia sa, ridică întrebări şi modalităţile de apărare împotriva presupusei "ameninţării ruseşti".

"De exemplu, desfăşurarea elementelor sistemului de apărare antirachetă la graniţele noastre', a spus el, adăugând că "aceste instalaţii pot lansa rachete de croazieră pe un perimetru în care se află mai multe obiective ale infrastructurii strategice ruseşti", scrie TASS.

"Americanii, desigur, neagă această posibilitate, dar nu pot prezenta argumente reale", a afirmat Patruşev, evocând declaraţiile anterioare ale SUA, potrivit cărora sistemul de apărare antirachetă în Europa este direcţionat doar împotriva Iranului.

Citeşte şi: Un NOU CUTREMUR lovește Italia

"Apare întrebarea legitimă: de ce baza antirachetă de la Deveselu, în România, a devenit operaţională după progresul realizat în dosarul nuclear iranian?", s-a întrebat retoric secretarul Consiliului Securităţii Rusiei, referindu-se la acordul în domeniul nuclear dintre Teheran şi marile puteri din 2015.

Rusia consideră contraproductivă atât retragerea sa în izolare, cât şi încercările altora de a o izola, a subliniat el.

"Aşa cum arată istoria recentă, relaţiile dintre Rusia şi SUA vor reveni mai devreme sau mai târziu la normalitate, cu atât mai mult cu cât deteriorarea lor în continuare nu corespunde intereselor niciuneia dintre părţi", a subliniat Nikolai Patruşev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.