Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia este puternic divizată asupra reformei constituţionale ce i-ar permite lui Putin să se menţină la putere

sondaj alegeri

Rusia este puternic divizată asupra reformei constituţionale care i-ar permite preşedintelui rus Vladimir Putin să guverneze până în 2036, arată un sondaj de opinie realizat de Centrul Levada şi dat publicităţii vineri, informează Reuters, scrie Agerpres.

Potrivit sondajului, 6% dintre cele 1.624 de persoane de vârste diferite şi de pe tot teritoriul Rusiei intervievate în perioada 19-25 martie nu au putut da un răspuns exact, însă 47% au declarat că se opun acestei reforme, în timp ce 48% o susţin.

Vladimir Putin, 67 de ani, care domină de două decenii scena politică din Rusia ca preşedinte sau premier, îşi menţine susţinerea substanţială din partea populaţiei, chiar dacă rata de încredere de care se bucură este în scădere şi a înregistrat în februarie cel mai mic nivel din ultimii şase ani.

Potrivit Centrului Levada cu sediul la Moscova, 30% dintre respondenţi sunt categoric împotriva reformei, în timp ce 17% tind să fie mai degrabă împotrivă, comparativ cu 23% care se declară ferm în favoarea ei şi 25% care înclină mai degrabă să o susţină.

Reforma propusă, ale cărei prevederi au fost deja aprobate parţial de Parlament şi de Curtea Constituţională a Rusiei, ar reseta preşedinţia lui Vladimir Putin de la zero, permiţându-i să se menţină la putere alte două mandate prezidenţiale a câte şase ani.

Panouri publicitare care îi îndeamnă pe ruşi să ia parte la acest vot naţional pot fi văzute în numeroase oraşe din Rusia, însă plebiscitul care era programat pentru 22 aprilie a fost anulat din cauza crizei cauzate de noul tip de coronavirus şi deocamdată nu a fost fixată o altă dată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.