Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia explică de ce nu vrea să vadă Ucraina în NATO

vestidinrusia.ro
Senatorul și publicistul Aleksei Pușkov

La NATO au obosit de insistențele obraznice ale ucrainenilor și de aproape cererea de a fi primiți în Alianță, aici și acum, a scris pe canalul său de pe rețeaua de socializare Telegram, președintele Comisiei pentru politică informațională și cooperare cu mass media a Consiliului Federației, Aleksei Pușkov, citat de cotidianul Rossiiskaia gazeta.

Potrivit spuselor sale, NATO nu agreează când se încearcă să i se impună o decizie. Mai ales de cei capabili să arunce în aer unitatea Alianței, deoarece, cu excepția aripii rusofobe, Europa nu vrea la modul categoric să vadă Ucraina în componența Alianței Nord-Atlantice. Și nu vrea, pentru că puterea de la Kiev are de gând să paraziteze Alianța și nu ascunde acest lucru. În plus, Ucraina este determinată să implice NATO într-un conflict militar cu Rusia, iar Berlinul, Parisul, Roma se tem, și pe bună dreptate, de așa ceva, considerând că o astfel de confruntare constituie principala amenințare la adresa securității lor.

”De fapt, Ucraina chiar și este purtătoarea unei astfel de amenințări și de aceea trebuie ținută la distanța unei mâini întinse”, a scris senatorul rus. Pușkov a apreciat că la fel gândește și Washingtonul, chiar dacă nu o spune deschis și, prin urmare, a cerut reprezentantului Alianței să pună punctele pe ”i”.

Comentariul lui Pușkov vine în contextul în care reprezentantul oficial al NATO, James Appathurai, i-a declarat președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, că reformele nu garantează faptul că țara va adera la Alianță. Appathurai a subliniat că există criterii clare după a căror îndeplinire se acordă statutul de membru al Alianței, ”deoarece este o decizie politică și nu criterii pur tehnice”. Nu doar Ucraina trebuie să fie pregătită să devină membră a NATO, dar și Alianța trebuie să adopte hotărârea de extindere, a subliniat oficialul NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.