Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia face apel la prevenirea unui conflict între puterile nucleare: 'Rusia urmează în mod clar această înțelegere'

razboi nuclear

Riscurile unui război nuclear ar trebui menținute la un nivel minim și orice conflict armat între puterile nucleare ar trebui prevenit, susține un oficial din cadrul Ministerului rus de Externe, citat de agenția TASS.

Potrivit Reuters, Vladimir Yermakov, șeful departamentului de neproliferare nucleară din cadrul Ministerului rus de Externe, a declarat că toate puterile nucleare trebuie să rămână în logica stabilită în documentele oficiale care vizează prevenirea războiului nuclear.

El s-a referit la o declarație comună publicată în ianuarie de Rusia, China, Marea Britanie, Statele Unite și Franța, în care cele cinci țări - care sunt membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU - au convenit că trebuie evitată răspândirea în continuare a armelor nucleare și un război nuclear.

„Riscurile unui război nuclear, care nu ar trebui să fie declanșat niciodată, trebuie menținute la minimum, în special prin prevenirea oricărui conflict armat între puterile nucleare”, a declarat sâmbătă Iermakov, citat de TASS.

„Rusia urmează în mod clar această înțelegere”, a adăugat acesta.

Ministrul de externe Serghei Lavrov a spus luni că Occidentul nu ar trebui să subestimeze riscurile ridicate ale unui conflict nuclear din cauza Ucrainei, deși Statele Unite au declarat ulterior că nu cred că există o amenințare ca Rusia să folosească arme nucleare, în ciuda unei escaladări a retoricii Moscovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.