Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia face mișcarea anului în Mediterana/ VIDEO

rt.com
Suhoi avion bombardier

Portavionul rus Amiral Kuzneţov, trimis să consolideze dispozitivul militar rus în Siria, a ajuns sâmbătă în largul coastelor acestei ţări, a anunţat comandantul navei, Serghei Artamonov, transmite AFP.

Vezi și: Băsescu, atac violent la Crin Antonescu: 'Cea mai odioasă maimuță'

Vezi și: STENOGRAME: Black Cube dorea să plaseze informaţii despre Kovesi în presa străină

'Navele din grupul portavionului rus au sosit în zona repartizată (...) în estul Mediteranei. Ele îşi îndeplinesc în comun misiunea, navigând în apele de la vest de coasta siriană', a indicat Artamonov. El a mai menţionat că avioanele de pe portavion efectuează zboruri 'aproape zilnic', relatează agerpres


Ministerul rus al Apărării a anunţat la jumătatea lunii trecute că singurul portavion aflat în dotarea forţelor navale ale Rusiei a fost trimis în estul Mediteranei împreună cu un grup de nave de luptă şi logistice pentru a consolida prezenţa militară în Siria, unde aviaţia rusă desfăşoară de mai mult de un an raiduri împotriva rebelilor care încearcă să-l înlăture de la putere pe preşedintele Bashar al-Assad.

Desfăşurarea acolo a acestui portavion şi a grupului naval alcătuit în special din crucişătorul Piotr Veliki, distrugătorul Amiral Koulakov şi nave anti-submarin va permite 'să se răspundă oricărei noi forme de ameninţare contemporană, precum pirateria şi terorismul internaţional', a mai menţionat atunci Ministerul rus al Apărării.


Bazat de obicei la Severomorsk, în Marea Barents, portavionul Amiral Kuzneţov are la bord avioane de luptă SU-33, MiG-29KR şi MiG29-KUBR, precum şi elicoptere Ka-52K.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.