Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia face noi provocări în Marea Neagră: A simulat bombardarea unor ținte terestre și maritime

cuget liber
marea neagra

Aviaţia navală şi sisteme de apărare antiaeriană ale Flotei ruse din Marea Neagră au efectuat în ultimele zile în Crimeea (anexată în 2014 de Rusia) un exerciţiu care a implicat simularea de lovituri aeriene asupra unor ţinte terestre şi maritime, informează agenţia de presă ucraineană oficială Ukrinform, cu referire la un comunicat al Ministerului rus al Apărării.

"Avioane şi sisteme antiaeriene din cadrul Flotei Rusiei din Marea Neagră, în coordonare cu forţele navale, a desfăşurat un exerciţiu planificat dinainte, implicând simularea de lovituri asupra unor ţinte pe uscat şi pe mare", conform comunicatului citat.

Citește și: Soțul Sorinei Pintea, mesaj emoționant: Vă rog cu toată ființa să mă ajutați

Exerciţiul s-a desfăşurat în trei etape. În etapa a treia finală era planificată "simularea unui atac cu rachete şi obuze asupra unui detaşament de nave de desant aparţinând unui inamic imaginar prin aplicarea unor metode tactice în afara standardelor", informează agerpres.ro.

În total, la acest nou exerciţiu al Flotei Rusiei din Marea Neagră au participat circa 15 avioane de luptă, între care Su-30SM, Su-24M şi Su-24MR, precum şi sistemele de apărare antiaeriană instalate de Rusia în peninsulă.

Citește și: Marian Godină a explodat la adresa Sorinei Pintea: ‘Aia e umilire, doamnă! Aia e afectare a stării de sănătate! Ăla e lucru inuman’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.