Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia își extinde operațiunile și în Irak

irak

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat miercuri că Moscova ajută la lupta contra insurgenţilor islamişti în Irak cu acordul guvernului de la Bagdad, informează Reuters. 

"Este necesară sprijinirea cooperării între guvernul irakian şi Kurdistanul irakian în lupta contra terorismului, dar noi o facem cu acordul guvernului", a precizat el.

Vezi și: Rușii lovesc cu TERMINATORUL. Ce super-armă aruncă în luptă după atacul asupra ambasadei la Damasc

Lavrov, care s-a exprimat la Consiliul Euro-Arctic al Mării Barents de la Oulu, în Finlanda, a declarat de asemenea că un nou centru de informaţii la Bagdad, cu personal compus în prezent din oficiali ruşi, irakieni, iranieni şi sirieni, rămâne deschis tuturor părţilor interesate. 

"Aceste evenimente arată că toţi cei care se opun terorismului ar trebui să se unească şi să coordoneze acţiunea", a adăugat el. 

Irakul a început bombardarea jihadiştilor Statul Islamic cu ajutorul noului centru de informaţii, a anunţat marţi un parlamentar irakian.

Vezi și: Ofensiva majoră asupra Alep-ului este IMINENTĂ (presa americană)

Lavrov a mai declarat că turbulenţele din Orientul Mijlociu au fost provocate de căderea statelor naţionale. El a spus că din cauza unui vid de putere, Libia s-a transformat într-o gaură neagră prin care oameni şi arme au fost introduse ilegal, notează Reuters. 

El a adăugat că refugiaţii sirieni sunt cei care trebuie să decidă în care ţară să-şi caute adăpost. Rusia a furnizat ajutor financiar şi umanitar Iordaniei şi Libanului pentru a face faţă afluxului de oameni ce fug de război, a mai precizat Lavrov.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.