Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia și Turcia s-au înțeles: Ce urmează să facă în Siria

Vladimir Putin  Recep Tayyip Erdogan

Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a afirmat miercuri la Ankara că Turcia şi Rusia au convenit înfiinţarea unui mecanism privind Siria din care să facă parte oficiali din serviciile de informaţii, ministerele de externe şi forţele armate, relatează agenţia Xinhua.

Într-un interviu pentru agenţia turcă de presă Anadolu, Cavusoglu a afirmat că prima reuniune bilaterală a acestui mecanism va avea loc joi, la Sankt Petersburg, în Rusia.

Citește și: BĂTAIE între femei: Ce a urmat nu se aștepta nimeni / VIDEO

Crearea acestui mecanism, care este la nivel ministerial, a fost convenită în cadrul întâlnirii preşedinţilor rus şi turc, Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan, la Sankt Petersburg.

''Înfiinţăm un mecanism puternic împreună cu Rusia în ce priveşte Siria. Reflectăm de asemenea la o încetare a focului, un ajutor umanitar şi o soluţie politică'', a declarat şeful diplomaţiei turce.

Citește și: Sigur nu știai: Motivul pentru care literele nu au ordinea alfabetică pe tastaturi

Şeful Organizaţiei naţionale turce de informaţii (MIT), Hakan Fidan, şi reprezentanţi ai Ministerului turc de Externe şi ai Forţelor armate turce vor pleca în cursul zilei de miercuri în Rusia, potrivit ministrului de externe.

Cavusoglu a mai spus că piloţii implicaţi în doborârea avionului rus pe 24 noiembrie 2015, acţiune ce a dus la o criză în relaţiile ruso-turce, se află în detenţie din cauza legăturilor lor cu aşa-numita Organizaţie Teroristă Gulen, referire la clericul Fethullah Gulen, autoexilat în SUA. Turcia îl acuză pe Gulen de orchestrarea tentativei de puci din 15 iulie şi a cerut extrădarea lui din SUA.

Citește și: Asta e cea mai PUTERNICĂ rugăciune

Referitor la mult-aşteptatul sistem de apărare antirachetă, Cavusoglu a afirmat că Turcia doreşte mai întâi să coopereze cu ţările NATO, dar că, până în prezent, rezultatele au fost nesatisfăcătoare.

''Prin urmare, este ceva normal pentru noi să căutăm alte alternative'', a adăugat Cavusoglu, referindu-se la faptul că preşedinţii rus şi turc au decis o dezvoltare a cooperării în materie de apărare, citat de agerpres.ro.

Citește și: Un sportiv moldovean e noua atracție a comunității LGBT din SUA / VIDEO

''Nu percepem aceasta ca fiind un pas împotriva NATO. Trebuie să ne înfiinţăm propriul nostru sistem de apărare şi să ne dezvoltăm tehnologia în cooperare cu alte ţări'', a mai spus ministrul turc de externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.