Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia, în război cu detergenții fabricați în Occident

rusia, sua, nato

Agentia pentru protectia consumatorului din Rusia, Rospotrebnadzor, a dispus retragerea din comert a unor detergenti si produse de curatenie fabricate de companii occidentale, relateaza marti agentiile ruse de presa, citând un comunicat al institutiei postat pe site-ul sau oficial.

Astfel, dupa cum a relatat anterior cotidianul economic Kommersant, retailerii din Rusia au început sa retraga de pe piata branduri straine de detergenti. Motivul invocat oficial este ca detergenti ai unor marci occidentale nu corespund cerintelor sanitar-chimice si indicilor toxicologici, conform unui document trimis de sefa Rospotrebnadzor, Anna Pavlova, filialelor din regiuni, la data de 28 iulie a.c..

Filiala Rospotrebnadzor pentru regiunea Moscova a cerut înca din 19 august marilor magazine retragerea mai multor tipuri de detergenti din comert.

Rusia a declansat recent distrugerea produselor alimentare straine supuse embargoului, sute de tone de fructe sau brânzeturi provenind în special din tarile Uniunii Europene fiind strivite sau incendiate public. Din august 2014, Moscova a interzis importul de produse alimentare din tarile care au introdus sanctiuni pentru rolul sau în criza din Ucraina, interdictie care afecteaza în special sectorul agricol european.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.