Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia încearcă să 'fure întreaga istorie' și 'numele unor personalități marcante': înalt oficial ucrainean

TASS
Kremlin

Moscova a căutat întotdeauna să-și însușească 'întreaga istorie' și numele unor persoanlităţi marcante, dar nu va reuși, a declarat Andri Ermak, șeful Biroului președintelui ucrainean, pe canalul său de Telegram, informează Rosbalt, relatează Rador.

Postarea sa a fost dedicată celei de-a 116-a aniversări de la nașterea academicianului Serghei Koroliov. În mesajul său, Ermak l-a numit pe Koroliov 'inginer ucrainean' și a subliniat că acesta 'a realizat visul omenirii cu privire la spațiu'. Potrivit lui Ermak, cei din Rusia 'au încercat întotdeauna să fure numele unor astfel de personalităţi, dar şi întreaga istorie'.

Serghei Koroliov a fost proiectant de rachete și sisteme spațiale, președinte al Consiliului designerilor șefi al URSS (1946-1966), academician al Academiei de Științe a URSS (1958). El a condus organizarea și desfășurarea lansării în spaţiu a primului satelit artificial al Pământului și a primului cosmonaut, Iuri Gagarin. Koroliov s-a născut la 12 ianuarie 1906, în Jitomir, care este unul dintre cele mai mari orașe ucrainene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.