Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia injectează puternic bani în Belarus. 1,5 miliarde de dolari pentru susținerea monedei naționale

kremlin.ru
Putin Lukasenko

Rusia împrumută Belarus cu 1,5 miliarde de dolari. Anunțul a fost făcut de președintele Rusiei, Vladimir Putin, la finalul discuţiilor cu liderul de la Minsk, Alexandr Lukaşenko. Discuțiile au avut loc în staţiunea Soci de la Marea Neagră, relatează mediafax.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat luni că Rusia a convenit un împrumut de 1,5 miliarde de dolari cu Minsk. Potrivit ştirilor difuzate de presa din Rusia, Putin a spus că propunerea lui Lukaşenko de a realiza reforma constituţională este logică şi oportună.

Este prima întâlnire dintre cei doi, după alegerile prezidenţiale din Belarus din 9 august. La finalul discuțiilor, preşedintele Vladimir Putin a mai spus că poporul din Belarus ar trebui să rezolve criza fără interferenţe străine, relatează Reuters.

Presa rusă scrie că autorităţilor belaruse au nevoie de aceşti bani pentru a menţine stabilă moneda naţională, mai ales după ce belaruşii au început să cumpere masiv valută străină şi să-şi retragă banii din bănci.

Preşedintele Alexandr Lukaşenko se află în Rusia, în staţiunea Soci, pentru a-i cere ajutorul lui Vladimir Putin. Acasă, Lukashenko se confruntă cu o opoziție fără precedent, sute de mii de cetățeni cerându-i demisia din cauza suspiciunii că a fraudat alegerile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.