Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia întărește prezența navelor de război în Marea Neagră: tensiunile escaladează în Ucraina

www.gettyimages.com
rusia nave

Două nave de război ale Rusiei au tranzitat sâmbătă strâmtoarea Bosfor către Marea Neagră, iar alte 15 vase mai mici au finalizat transferul către această mare, Moscova consolidându-ţi prezenţa navală în contextul relaţiilor tensionate cu Occidentul şi cu Ucraina, transmite Reuters.

Creşterea prezenţei navelor de război în Marea Neagră coincide cu suplimentarea trupelor ruseşti în apropierea Ucrainei, Moscova afirmând că este vorba despre un exerciţiu defensiv temporar, pe fondul escaladării luptelor în estul Ucrainei între separatiştii susţinuţi de Rusia şi forţele guvernamentale ucrainene, informează News.ro.

Relaţiile Rusiei cu Washingtonul, care a anulat săptămâna trecută desfăşurarea a două nave de război în Marea Neagră, după protestele Rusiei, se află la un nivel minim după Războiul Rece.

Totodată, Rusia a restricţionat temporar circulaţia navelor de război străine şi al altor nave de stat în apropierea Crimeii, pe care a anexat-o de la Ucraina în 2014, acţiune condamnat de Kiev şi Washington.

Două nave de acostare ruseşti din clasa Ropucia, care fac parte din Flota Nordică, capabile să transporte tancuri şi să transporte vehicule blindate şi trupe în timpul asalturilor de coastă, au tranzitat Bosforul sâmbătă, potrivit observaţiilor făcute de un reporter al Reuters.

Rusia îşi va întări în continuare prezenţa navală cu alte două nave de acostare, care fac parte din Flota Baltică, erau aşteptate să tranziteze Bosforul.

Agenţia de presă RIA a relatat sâmbătă că 15 vase mai mici, din Flota Caspică a Rusiei, şi-au finalizat transferul în Marea Neagră, în cadrul unui exerciţiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.