Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia intensifică activitățile militare la granița cu Ucraina. Zeci de Bombardiere Su-24 și avioane de vânătoare MiG-31BM mobilizate la Voronej și Crimeea

YouTube
su 24

Rusia a început luni exerciţii tactice în regiunea Voronej (sud-estul Rusiei), situată în apropierea frontierei cu Ucraina, la care participă bombardiere avansate Su-24 şi avioane de vânătoare MiG-31BM.

În cadrul acestui exerciţiu, sub acoperirea interceptoarelor supersonice MiG-31 BM, bombardierele ruseşti vor decola de pe aeroporturile militare din regiunile Voronej, Kursk şi Tver (Districtul militar Vest) pentru a efectua operaţiuni de recunoaştere şi apoi vor distruge ţinte terestre ale unui inamic imaginar – poziţii fortificate, coloane de tancuri, avioane pe aeroporturi şi puncte de comandă, transmite.

Mai mult de 20 de avioane strategice sunt implicate în aceste exerciţii, care intervin la numai câteva zile după cele organizate de Rusia săptămâna trecută în Crimeea (peninsulă ucraineană anexată de Moscova în 2014).

Luni, Flota rusă cu baza în Sevastopol (Crimeea) a anunţat că a început operaţiunile de supraveghere a două nave militare NATO - una britanică, cealaltă olandeză - care au intrat în aceeaşi zi în apele Mării Negre, potrivit Interfax.

Centrul naţional rusesc de gestionare a problemelor de apărare din Rusia anunţase la 11 iunie că sub supravegherea Flotei ruse se află şi distrugătorul american Laboon (DDG 58) care intrase anterior în Marea Neagră.

Acuzațiile lui Putin la adresa Ucrainei

În interviul acordat pentru canalul american de ştiri NBC, cu ocazia summitului cu Joe Biden, preşedintele Vladimir Putin a acuzat Ucraina că permanent concentrează forţe în zona conflictului din Donbas, ceea ce nu poate duce la o detensionare a situaţiei din estul Ucrainei, conform publicaţiei Hromadske.ua.

Referitor la forţele mobilizate la graniţa cu ţara vecină, Putin a spus că Rusia nu a concentrat trupe în apropiere de frontiera cu Donbas, ci ‘desfăşoară exerciţii planificate pe teritoriul său’. El a mai spus că astfel de exerciţii mai continuă în Extremul Orient, precum şi în nord, în regiunea arctică, replicând că NATO desfăşoară de asemenea un exerciţiu de amploare nu departe de frontiera de sud a Rusiei, făcând referire la manevrele Defender Europe.

Situaţia din Ucraina, la frontiera cu care Rusia menţine în continuare zeci de mii de soldaţi şi sute de echipamente dintre efectivele mobilizate în aprilie, va fi abordată, alături de alte subiecte de securitate internaţională la întâlnirea dintre preşedinţii rus şi american miercuri. Într-o declaraţie făcut luni, la summitul NATO, Joe Biden a promis să apere ‘integritatea teritorială’ a Ucrainei, potrivit AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.