Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia intensifică operațiunile ofensive, în ciuda pierderilor în creștere (ISW)

Kryvyi Rih bloc racheta ucraina

Forțele ruse continuă să-și intensifice operațiunile ofensive de-a lungul liniei frontului, în ciuda pierderilor materiale și de personal, a declarat raportul Institutului pentru Studiul Războiului (ISW) pe 7 aprilie, notează Kyiv Independent.

Rusia continuă să-și intensifice atacurile în apropierea orașelor ocupate de ruși Bakhmut și Avdiivka din regiunea Donețk, în încercările de a avansa în acest sector de primă linie.

Chasiv Yar, care se află la 10 kilometri vest de Bakhmut, rămâne una dintre principalele ținte ale Rusiei. Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Oleksandr Syrskyi, a declarat pe 6 aprilie că au loc „bătălii aprige” la est de oraș, dar acesta este încă sub controlul Ucrainei.

Kievul se așteaptă, de asemenea, la o nouă campanie ofensivă rusă la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie, a declarat președintele Volodymyr Zelensky pe 28 martie. Potrivit lui Zelensky, Rusia va încerca să mobilizeze încă 300.000 de militari până la 1 iunie.

ISW a reamintit unul dintre cele mai recente atacuri rusești în direcția Chasiv Yar din 4 aprilie, spunând că Rusia „a intensificat ritmul operațiunilor ofensive în teatru”, în timp ce „atenuează cu succes pierderile probabile de forță de muncă și de material crescute”.

Raportul mai spune că Ucraina „trebuie să ia decizii dificile, acordând prioritate anumitor aspecte ale apărării sale” în lumina pregătirii pentru viitoarea contraofensivă și a ajutorului SUA blocat.

Ajutorul SUA pentru Ucraina a fost amânat din toamna anului 2023, deoarece diferite versiuni ale unui proiect de lege de ajutor extern au fost anulate din cauza dezacordurilor de securitate la frontieră. Unii republicani din Parlament au refuzat să susțină pachetul de ajutor în principiu, pledând împotriva ajutorului pentru Kiev.

Pe 7 aprilie, Zelensky a spus că Ucraina va pierde războiul împotriva Rusiei dacă Congresul SUA nu aprobă ajutorul militar.

„Dacă Ucraina pierde războiul, alte state vor fi atacate”, a adăugat Zelensky.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.