Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia își consolidează ielirea la Marea Mediterană - Moscova a treimis trei bombardiere strategice în Siria

Tu-22M3 Tupolev

Rusia a trimis trei bombardiere strategice TU-22M3 la baza aeriană din Hmeimim, o platformă foarte importantă pentru aterizarea şi decolarea avioanelor de război şi de transport ale forţelor aeriene ruse pe teritoriul sirian, a anunţat marţi Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse, informează EFE, potrivit Agerpres.

Comunicatul ministerului rus subliniază că acestea sunt primele trei avioane din această clasă care au sosit la baza rusă, situată în apropiere de oraşul-port Latakia de la Marea Mediteraneeană.

"Echipajele bombardierelor strategice vor exersa misiuni de zbor în condiţii geografice noi în spaţiul aerian deasupra Mării Mediterane", a anunţat Ministerul Apărării rus.

Autorităţile ruse au raportat încheierea lucrărilor de restaurare a celei de-a doua piste de aterizare, care au presupus şi instalarea unui nou echipament de iluminat şi sisteme radio.

"De asemenea, pista a fost prelungită, ceea ce a permis creşterea capacităţilor aerodromului de a primi şi a deservi avioane de diferite clase", se spune în comunicat.

Datorită acestui lucru, la baza din Hmeimim vor putea ateriza toate tipurile de avioane folosite de Forţele Armate ale Rusiei, a subliniat Ministerul Apărării.

După îndeplinirea misiunilor, bombardierele se vor întoarce la bazele lor permanente de pe teritoriul rusesc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.