Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia își justifică acțiunile din Ucraina: noi protejăm Cernobîl de teroriști

cernobal

Ministerul rus al Apărării a emis o declarație în care susține că trupele sale dețin centrala nucleară de la Cernobîl pentru a o "proteja", scrie BBC.

Instituția afirmă că face acest lucru pentru a se asigura că "grupurile naționaliste și alte organizații teroriste nu pot folosi situația din țară pentru a organiza o provocare nucleară".

De asemenea, Rusia a declarat că nivelurile de radiații din zona înconjurătoare a centralei sunt normale și că personalul continuă să monitorizeze nivelurile de radioactivitate.

Trupele rusești au capturat joi centrala nucleară.

În declarație, Rusia a făcut diverse afirmații despre câștigurile sale în război, spunând că trupele au avansat în Donețk și Luhansk. De asemenea, a afirmat că peste 150 de militari ucraineni s-au predat și că zeci de locații de infrastructură militară ucraineană, arme și vehicule au fost distruse.

Între timp, forțele armate ucrainene au făcut propriile afirmații concurente într-o postare pe Facebook mai devreme, spunând că au menținut linia în Donețk și Luhansk, unde trupele rusești nu au avut "niciun succes", și că au respins, de asemenea, trupele rusești în alte zone.

Este important de menționat că afirmațiile niciuneia dintre părți nu pot fi verificate în prezent.

Agenția nucleară ucraineană a declarat vineri că înregistrează o creștere a nivelului de radiații la Cernobîl, conform Sky News.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.