Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia își pune iar în cap SUA: L-a arestat pe liderul tătarilor din Crimeea, pentru presupusă implicare într-un atac asupra unui gazoduct

Nariman Jelialov

Un tribunal din Crimeea a ordonat luni ţinerea în arest pentru 60 de zile a liderului tătarilor crimeeni, Nariman Jelialov, pentru presupusă implicare într-un atac asupra unui gazoduct din zona rurală, a relatat agenţia Interfax, citată de Reuters.

Jelialov, fost vicepreşedinte al Mejlis, organismul legislativ al tătarilor crimeeni scos în afara legii, a fost arestat la finalul săptămânii trecute, măsură condamnată de SUA şi Ucraina, scrie agerpres.ro.

Duminică, cel puţin 50 de tătari crimeeni au fost arestaţi de forţele de securitate ruse în urma unor proteste desfăşurate în oraşul Simferopol împotriva ''percheziţiilor şi arestărilor ilegale'', potrivit comisarului pentru drepturile omului al parlamentului de la Kiev, Liudmila Denisova.

Naţiunile Unite au acuzat recent Moscova de arestări şi percheziţii arbitrare împotriva reprezentanţilor comunităţii tătarilor din Crimeea.

În 1944, aproximativ 200.000 de tătari crimeeni acuzaţi de cooperare cu Germania nazistă au fost deportaţi pe teritoriul actual al Uzbekistanului. Numeroşi tătari au boicotat referendumul din 2014 cu privire la anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.