Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia îşi retrage trupele din regiunea siriană Afrin după lansarea ofensivei militare turce

ANADOLU Agency
Turcia Sirian Afrin

Militarii ruşi au părăsit regiunea Afrin din nordul Siriei unde armata turcă a lansat o ofensivă terestră şi aeriană împotriva miliţiilor kurde Unităţile de Apărare a Poporului (YPG), a anunţat sâmbătă Ministerul rus al Apărării, relatează AFP.

"Comandamentul forţelor ruse din Siria a luat măsuri pentru a asigura securitatea militarilor ruşi desfăşuraţi în zona Afrin", a afirmat ministerul într-un comunicat, precizând că trupele au fost retrase către zona "de detensionare" Tall Rifaat.

Aceste măsuri au fost luate "pentru a împiedica posibile provocări şi pentru a exclude orice ameninţare la viaţa militarilor ruşi", potrivit aceleiaşi surse.

Anunţul armatei ruse are loc după ce Turcia a confirmat sâmbătă că a lansat o operaţiune militară în nordul Siriei împotriva miliţiilor kurde Unităţile de Apărare a Poporului, considerate de Ankara drept o organizaţie teroristă.

Rusia a intervenit militar în Siria din septembrie 2015 în sprijinul forţelor regimului de la Damasc şi împotriva jihadiştilor Statului Islamic.

Un oficial kurd a declarat sâmbătă că avioane de luptă turceşti au lovit zone rezidenţiale din Afrin şi mai multe persoane au fost rănite, relatează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.