Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia îşi sfătuieşte cetăţenii să evite călătoriile în Canada

rusia canada

Rusia îşi sfătuieşte cetăţenii să evite călătoriile în Canada

Rusia își sfătuiește cetățenii să evite călătoriile în Canada, invocând ceea ce numește numeroase cazuri de discriminare împotriva rușilor, inclusiv violențe fizice, a anunțat sâmbătă Ministerul rus de Externe.

Canada este unul dintre cei mai vocali susținători ai Ucrainei în războiul împotriva forțelor Moscovei și a impus sancțiuni împotriva a sute de oficiali și companii rusești, precum și interdicții comerciale pe scară largă.

"Din cauza numeroaselor cazuri de discriminare împotriva cetățenilor ruși în Canada, inclusiv violență fizică, vă recomandăm să vă abțineți de la călătorii în această țară în scopuri turistice, educaționale și în contextul relațiilor de afaceri.

Dacă vă aflați deja în Canada, vă îndemnăm să fiți vigilenți, în special în locurile publice", a precizat Ministerul rus de Externe într-un avertisment.

Avertismentul, datat 20 aprilie, a fost postat sâmbătă pe canalul principal Telegram al ministerului. Ministerul canadian de Externe nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

La scurt timp după ce războiul din Ucraina a început, anul trecut, Canada și-a sfătuit cetățenii să evite orice călătorie în Rusia. Rusia a impus săptămâna trecută sancțiuni împotriva a 333 de oficiali canadieni și împotriva unor persoane publice canadiene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.