Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia îşi suspendă temporar prezenţa diplomatică în Yemen

twitter.com
yemen

Rusia şi-a suspendat din motive de securitate prezenţa diplomatică în Yemen, o ţară devastată de o recrudescenţă a războiului, a anunţat o purtătoare de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, relatează AFP, conform news.ro.

”Având în vedere situaţia de la Sanaa, s-a luat decizia de a se suspenda temporar prezenţa diplomatică rusă în Yemen. Tot personalul Ambasadei ruse a părăsit ţara”, a declarat ea marţi pentru AFP.

Zaharova a precizat că personal rămâne în funcţie, dar funcţionează de la Riad.

Ambasadorul rus în Yemen Vladimir Deduşkin lucrează de un an din capitala Arabiei Saudite. Moscova a avertizat săptămâna trecută că Yemenul riscă să cadă într-un ”haos militaro-politic”.

Confruntările armate s-au intensificat în Yemen între forţe proguvernamentale, susţinute militar de coaliţia sub comandament saudit, şi rebeli huthi, susţinuţi de Iran.

Cel puţin 26 de combatanţi huthi au fost ucişi duminică în raiduri aeriene atribuote coaliţiei conduse de saudiţi, care au vizat o tabără de antrenament în provincia Hajjah (nord-vest), potrivit unor surse în domeniul securităţii.

Fostul preşedinte al ţării Ali Abdallah Saleh a fost asasinat săptămâna trecută de către fiştii săi aliaţi huthi.

Un personaj central în Yemen timp de peste trei decenii, el şi-a rupt alianţa cu rebelii şi a dat asigurări că era pregătit ”să dea pagina” cu Arabia Saudită, dacă Riadul accepta să relaxeze blocada.

Războiul din Yemen s-a soldat cu peste 8.750 de morţi începând din martie 2015 - inclusiv 1.500 de copii. Ţara este de asemenea prada unei crize umanitare acute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.