Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia lansează campania obişnuită de recrutare militară de primăvară

news.ro
militari rusi

Rusa va lansa de luni campania obişnuită de recrutare militară de primăvară, care vizează zeci de mii de tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, a anunţat vineri Statul Major rus, citat de AFP.

Armata dă asigurări că aceşti noi recruţi nu vor fi trimişi în Ucraina, dar campania, organizată de două ori pe an, survine într-un moment în care mulţi ruşi se tem de o nouă mobilizare.

"Campania obişnuită de recrutare militară de primăvară va începe pe 1 aprilie", a declarat un înalt responsabil al Statului Major al armatei ruse, viceamiralul Vladimir Ţîmlianski, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, toţi recruţii îşi vor efectua serviciul, care durează un an, pe "teritoriul Federaţiei Ruse".

Aceştia "nu vor fi trimişi la punctele de desfăşurare ale forţelor armate în noile regiuni ruse", şi anume în cele patru regiuni ucrainene - Doneţk, Lugansk (est), Herson şi Zaporojie (sud) - anexate de Rusia în 2022, şi "nu vor participa la operaţiunea militară specială" rusă, a declarat Ţîmlianski.

Rusia desfăşoară de peste doi ani o ofensivă în Ucraina, ceea ce a determinat autorităţile ruse să decreteze mobilizarea a peste 300.000 de persoane în toamna anului 2022.

Mulţi ruşi se tem de un al doilea val de mobilizare, în pofida asigurărilor date de preşedintele Vladimir Putin, reales în martie, că acest lucru "nu este necesar".

În 2023, campania de recrutare militară de primăvară a vizat circa 147.000 de bărbaţi în Rusia, în timp ce cea de toamnă - 130.000, conform Ministerului rus al Apărării.

Ţîmlianski nu a precizat câţi tineri ruşi vizează actuala campanie de primăvară.

Vara trecută, Rusia a adoptat o lege care ridică limita de vârstă pentru recrutare de la 27 la 30 de ani începând cu 1 ianuarie 2024.

În ultimele luni, Rusia a revendicat o serie de progrese în Ucraina, în condiţiile în care armata ucraineană duce lipsă de oameni şi muniţii în urma reducerii ajutorului occidental.

În decembrie, preşedintele Vladimir Putin declara, în conferinţa sa de presă anuală, că circa 617.000 de soldaţi ruşi se aflau în Ucraina în cadrul "operaţiunii militare speciale", aşa cum numeşte Kremlinul războiul pe care l-a declanşat în 2022 în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.