Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia, lovitură puternică înainte de negocieri: Moscova se laudă că a distrus cu avioanele sale 68 de instalații militare ucrainene

AP
avion lupta

Aviația rusă a distrus peste noapte 68 de instalații militare ucrainene, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, într-un briefing, relatează Interfax.

„Printre acestea: trei posturi de comandă, patru sisteme de rachete antiaeriene, inclusiv trei Buk-M1 și un Osa, o stație radar, cinci lansatoare de rachete multiple, două depozite de muniție, trei depozite de combustibil și lubrifianți și 19 zone de concentrare a armatei ucrainene”, a spus reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării.

Potrivit acestuia, tot în timpul nopții, sistemele rusești de apărare aeriană au distrus trei drone ucrainene în zona așezării Cernobaevka.

În plus, armata rusă a folosit rachete de înaltă precizie pentru a distruge o bază mare de combustibil și lubrifianți din regiunea Rivne. "În seara zilei de 28 martie, rachetele de croazieră de înaltă precizie lansate cu aer au distrus o mare bază de combustibil în apropiere de satul Klevan, regiunea Rivne. Din această bază a fost furnizat combustibil pentru echipamentele militare ucrainene către suburbiile Kievului", a spus Konașenkov.

Pe fondul negocierilor dintre delegațiile de la Moscova și Kiev în Turcia, el a menționat că „operațiunea specială din Ucraina continuă.”

Discuțiile dintre delegațiile ruse și ucrainene au început marți dimineață la Istanbul, cu participarea președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, care a susținut un scurt discurs (poate fi urmărit aici). Discuțiile au loc în Palatul Dolmabahce.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.