Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia lucrează la un nou cadru pentru a diferenția tarifele de energie între utilizarea generală și minarea criptomonedelor

cryptocurrencynewsroom.com
criptomonede bitcoin electricitate

Ministerul Energiei din Rusia caută să introducă tarife speciale la electricitate pentru minerii de criptomonede în urma migrației industriei în țară din China din apropiere.

Ministrul rus al Energiei, Nikolai Shulginov, a anunțat miercuri că autoritatea lucrează la un nou cadru pentru a diferenția tarifele între utilizarea generală și minarea criptomonedelor, a raportat miercuri agenția locală de știri RBC, conform contelegraph.com

Shulginov a spus că minerii de criptomonede din Rusia nu ar trebui să consume energie electrică la tarife rezidențiale, afirmând:

„Nu putem lăsa minerii să valorifice situația în detrimentul tarifelor scăzute la electricitatea rezidențială [...] Pentru a menține fiabilitatea și calitatea alimentării cu energie electrică, credem că este necesar să interzicem minerilor să consume electricitate la tarife rezidențiale. . ”

Unele regiuni rusești s-ar fi confruntat cu o creștere explozivă a consumului de energie, presupus din cauza minerilor chinezi care au ieșit din țară pe fondul unei represiuni la nivel național împotriva cripto .

Regiunea Irkutsk din Rusia, situată la aproximativ 1.700 de kilometri de China, ar fi văzut că ratele sale de consum de energie depășesc anul trecut cu aproape 160%. Guvernatorul Irkutsk, Igor Kobzev, a subliniat o „creștere asemănătoare unei avalanșe” a consumului de energie din jurisdicție, învinuind activitatea ilegală de exploatare a criptomonedelor înrăutățită de exodul minerilor din China.

Una dintre cele mai mari regiuni din Siberia, regiunea Irkutsk este bogată în resurse energetice, găzduind mai multe stații mari de hidroelectricitate în orașe precum Irkutsk, Ust-Ilimsk și Bratsk. Regiunea găzduiește câteva centre de date de extragere criptografică de către BitRiver , cel mai mare furnizor de servicii de localizare a criptării miniere din țară.

Fondatorul și CEO-ul BitRiver, Igor Runets, a declarat pentru Cointelegraph că compania sprijină pe deplin cea mai recentă inițiativă a ministerului energiei:

„Este corect și solid din punct de vedere economic. Mai mult, va ajuta minerii să intre în domeniul legal, astfel încât statul să poată face primul pas către reglementarea industriei, ceea ce va duce în cele din urmă la transparența întregii industrii. ”

Runets a spus că compania plătește electricitatea centrului său de date la tarifele clienților de afaceri, plătind „de 2,5 sau de 3 ori mai mult decât persoanele fizice”.

Rusia a devenit una dintre locațiile de top pentru activitatea minieră Bitcoin ( BTC ) după capitularea minerilor chinezi. Potrivit indicelui consumului de energie electrică Cambridge Bitcoin, minerii Bitcoin din Rusia reprezintă 11% din totalul distribuției globale a ratei de hash minier BTC, învingută doar de Kazahstan și Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.