Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia marchează 30 de la declararea independenței față de URSS - Autoritățile recomandă urmărirea paradei militare la TV

sputnik
parada moscova

Rusia marchează vineri împlinirea a 30 de ani de la adoptarea declaraţiei de suveranitate faţă de Uniunea Sovietică prin festivităţi discrete în contextul pandemiei de coronavirus, informează dpa potrivit Agerpres.

"Nu aş recomanda să se meargă nicăieri pentru aceste festivităţi. Evenimentele în masă sunt interzise", a spus primarul Moscovei, Serghei Sobianin, potrivit mass-media ruse.

Federaţia Rusă a înregistrat mai mult de 500.000 de cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus, situându-se pe locul trei în lume, după SUA şi Brazilia.

Aproximativ jumătate din cazurile din Rusia au fost înregistrate în Moscova, capitala şi cel mai mare oraş al acestei ţări. Carantina care a durat două luni s-a încheiat săptămâna aceasta, în contextul unei rate de contaminări în scădere şi în condiţiile în care oficialii ruşi de rang înalt încearcă să repornească economia devastată a ţării.

"Vor fi evenimente oficiale pe 12 iunie, inclusiv o paradă, însă este mai bine ca aceasta să fie văzută la televizor", a spus Sobianin înainte de Ziua Naţională a Rusiei.

Ruşii de pe teritoriul întregii ţări au fost sfătuiţi să evite mulţimile în timpul sărbătorii, care marchează data din 1990 când fosta republică sovietică şi-a declarat suveranitatea, grăbind astfel sfârşitul Uniunii Sovietice, în 1991.

În prezent sunt 15 foste republici sovietice, iar Moscova, care a fost şi capitala Uniunii Sovietice, îşi menţine destul de mult influenţa în regiune. Rusia este în continuare cea mai mare ţară ca teritoriu din lume.

Preşedintele rus Vladimir Putin, care a lucrat de la reşedinţa sa din afara capitalei timp de mai mult de două luni, este aşteptat să apară în public vineri, pentru prima dată după impunerea măsurilor de izolare.

Putin ar urma să participe la ceremonia de arborare a drapelului în Parcul Victoriei din Moscova, a informat mass-media ruse de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.