Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia, mesaj pentru România: 'Activitatea NATO lângă granițele rusești obligă Moscova să ia măsuri de securitate'

stiri.md
Dmitri Peskov

Dmitri Peskov a subliniat că NATO, cu infrastructura sa militară, a intrat în contact cu frontierele Rusiei, mai degrabă decât doar a fost în preajma lor. Activitatea NATO lângă granițele rusești o obligă pe Rusia să ia măsuri de securitate, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenția de presă TASS.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusei a comentat astfel exercițiile NATO, numite Agile Spirit 2021, care au început în Georgia cu participarea a 12 state membre NATO și, de asemenea, Azerbaidjan, Georgia și Ucraina.

"Aceasta este încă o dovadă că NATO, cu infrastructura sa militară, se află în jurul granițelor noastre. Mai mult, a intrat în contact cu granițele noastre, mai degrabă decât este doar în jurul lor", a subliniat Peskov.

„Acest lucru, desigur, ne determină să urmărim cu atenție situația. Important, acest lucru ne face să luăm măsuri pentru a ne asigura securitatea. Despre asta au vorbit președintele nostru și ministrul apărării noastre în multe ocazii, precum și reprezentanții noștri la diferite niveluri ", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Exercițiile Agile Spirit 2021 ale NATO au început în 26 iulie. Exercițiile alianței implică peste 2.500 de soldați din Azerbaidjan, Marea Britanie, Germania, Georgia, Spania, Italia, Canada, Letonia, Lituania, Polonia, România, Statele Unite, Turcia, Ucraina și Estonia. Peste 1.500 de soldați provin din Georgia și alți 700 de personal din SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.