Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost înregistrat cel mai mare 'tun' din Rusia: mită de peste 50 de milioane de dolari pentru angajații serviciilor secrete

www.cmawebline.org
corruption coruptie

A fost înregistrat cel mai mare 'tun' din Rusia: mită de peste 50 de milioane de dolari pentru angajații serviciilor secrete

Doi reprezentanți ai unui departament ultrasecret al Ministerului de Interne din Rusia au fugit din țară, după ce au fost acuzați că au luat o mită record, totul în cripto. Unul dintre ei chia ar fi cumpărat apartamente în Burj Khalifa din Dubai, scrie ziarul rus Kommersant.

Georgy Satyukov, fost angajat al Direcției de Control al Crimelor în Tehnologia Informației („K”) a Ministerului de Interne al Rusiei, a fost acuzat în lipsă de luare de mită record, în valoare de 4,9 miliarde de ruble (52 de milioane de dolari), în timp ce fostul său coleg Dmitri Sokolov a fost însărcinat cu medierea. De menționat că direcția „K” este una dintre cele mai clasificate divizii ale Ministerului de Interne al Rusiei.

Satyukov și Sokolov au fost trecuți în urmărire pe lista federală și apoi internațională, iar mai apoi arestați în lipsă. Nu se știe unde sunt ei acum.

Cum și când ar fi primit sumele de bani?

Se presupune că Satyukov și Sokolov au primit sumele de bani între 2019 și 2021, în criptomoneda bitcoin, ca mită de la Alexei Ivanov (Bilyuchenko), unul dintre fondatorii schimbului de criptomonede WEX. Potrivit anchetei, ofițerii au cerut bani de la Ivanov, pe care îl amenințau cu urmărirea penală.

E cea mai mare mită din istoria Rusiei

4,9 miliarde de ruble (echivalentul a 52 de milioane de dolari) este cea mai mare mită din istoria Rusiei. Deținătorul recordului anterior a fost Dmitri Zakharchenko, care a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru luare de mită în valoare totală de 1,4 miliarde de ruble (15 milioane de dolari).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.