Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia mută în spațiu bătălia cu Occidentul: invitație pentru țările BRICS

nbcnews.com
antena spatiu

Şeful agenţiei spaţiale ruse a sugerat luni că partenerii Moscovei din grupul BRICS, format din Brazilia, India, China şi Africa de Sud, ar putea construi un modul pentru viitoare sa staţie orbitală, a informat agenţia de presă Interfax, citată de Reuters, potrivit News.ro.

Raportând de la o întâlnire BRICS privind cooperarea spaţială din Hermanus, Africa de Sud, Interfax a spus că ”se presupune că primul modul al Staţiei Orbitale Ruse (ROS) va fi lansat în 2027, construcţia urmând să fie finalizată până în 2032.

Până atunci, Staţia Spaţială Internaţională, unul dintre ultimele forumuri de cooperare dintre Washington şi Moscova, deoarece invazia Rusiei în Ucraina a trimis relaţiile la un nivel scăzut post-Război Rece, este probabil să fie dezafectată. ”Aş dori să invit partenerii BRICS să... să creeze un modul cu drepturi depline care, fiind parte a ROS, să permită ţărilor BRICS să folosească capacităţile de pe orbita joasă a Pământului pentru a-şi implementa programele spaţiale naţionale”, a declarat directorul general al Roscosmos, Iuri Borisov, citat de Interfax.

Roskosmos a declarat în august anul trecut că noua sa staţie spaţială va consta din şase module şi o platformă de serviciu, pentru a găzdui până la patru cosmonauţi, şi va fi construită în două faze. Nu a oferit date precise.

În septembrie, Borisov a spus că staţia va orbita Pământul în jurul polilor, permiţându-i să privească de sus mult mai mult din vastul teritoriu al Rusiei şi să adune noi date despre radiaţia cosmică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.