Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia mută periculos: Actionează pentru ÎNCHIDEREA frontierei turco-siriene

turcia siria

Ministrul rus al afacerilor externe Serghei Lavrov a cerut marţi închiderea frontierei turco-siriene pentru a tăia căile de aprovizionare a 'teroriştilor', inclusiv prin intermediul convoaielor umanitare, relatează AFP.

'Nu există loc pentru terorişti şi extremişti, nici în acordurile de încetare a focului, nici într-un proces de reglementare politică', a declarat Lavrov în faţa Consiliului drepturilor omului al ONU de la Geneva.

Citește și: Tatuajele și piercingurile în zona intimă, tot mai căutate de românce / FOTO 18+

'O sarcină foarte specială constă în tăierea aprovizionării teroriştilor din exterior. Pentru a ajunge la acest lucru, este important să închidem frontiera între Siria şi Turcia, pentru că pe aici aceste bande primesc arme, inclusiv prin intermediul convoaielor umanitare', a afirmat el.

Şeful diplomaţiei ruse a subliniat că o 'înfrângere masivă a Statului Islamic şi a Frontului Al-Nosra (ramura siriană a Al-Qaida) este o condiţie prealabilă şi necesară pentru a apăra drepturile populaţiei siriene care a suferit prea mult'.

Citește și: Ea e românca obsedată de Leonardo DiCaprio: Actorul a obținut ordin de restricție împotriva ei

'Ameliorarea situaţiei umanitare în Siria este una dintre priorităţile-cheie ale ONU', a adăugat el. 'Totuşi, rezolvarea problemelor umanitare şi restabilirea păcii distruse de război nu vor fi posibile decât prin aplicarea unei încetări a focului durabile şi instituirea unui dialog intersirian privind viitorul ţării, care trebuie decis de sirienii înşişi, fără ingerinţe externe', a mai spus Lavrov.

Luni, echipe ale ONU au transportat ajutor umanitar într-unul dintre satele asediate din Siria, pentru prima dată de la începerea aplicării armistiţiului între regim şi rebeli, în general respectat în ciuda câtorva acuzaţii de încălcare.

Citește și: Elena Cârstea e în doliu: Fiul său a murit la numai 30 de ani

Acordul de încetare a ostilităţilor a fost negociat şi încheiat, cu susţinerea ONU, de Moscova şi Washington.

Cu prilejul unei întâlniri de marţi dimineaţă de la Geneva, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, i-a mulţumit lui Serghei Lavrov pentru 'rolul său important în progresele realizate recent în chestiunea siriană', se menţionează într-un comunicat. Cei doi oficiali au convenit asupra 'importanţei realizării urgente de progrese, a aplicării simultane a acordului de încetare a ostilităţilor, livrării de ajutor umanitar vital pentru civili şi reîntoarcerii la negocierile politice', a adăugat documentul citat, informează agerpres.ro

Citește și: Constantin Boșcodeală, primarul PSD al Buzăului, condamnat DEFINITIV la 3 ani de pușcărie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.