Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia acuză NATO că prelungește războiul din Ucraina prin furnizarea de arme: 'Depune eforturi pentru a prelungi conflictul!'

vestidinrusia.ro
Maria Zaharova

Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a acuză NATO că depune eforturi pentru a prelungi conflictul din Ucraina, continuând să furnizeze Kievului arme suplimentare. Declarația oficialului rus vine la scurt timp după ce NATO a anunțat că poate furniza Ucrainei arme pentru războiul cu Rusia timp de câţiva ani.

„Continuând să furnizeze Ucrainei arme suplimentare, alianța depune eforturi pentru a prelungi conflictul. Susține credința regimului de la Kiev în impunitatea pentru crimele de război și cruzimea față de civili nu numai în Donbas, ci pe întreg teritoriul Ucrainei", a spus Zakharova. vineri, în urma reuniunii Consiliului NATO la nivelul miniștrilor de externe, citează agenția TASS.

Alianța Nord-Atlantică, negând intrarea sa deschisă în conflictul din Ucraina, luptă de mult timp împotriva Rusiei, a subliniat diplomatul. "De dragul de a limita Rusia, aceasta își construiește forțele pe flancul estic, continuă să atragă Georgia, Finlanda și Suedia, țările din regiunea Asia-Pacific, în sfera sa de influență", a adăugat ea.

Zakharova a mai precizat că secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a "evitat în mod rușinos" comentariile privind abuzul prizonierilor de război ruși de către militanți ucraineni. "A închide ochii la crimele regimului de la Kiev", se arată în comentariu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.