Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova lansează avertismente la ONU: 'Cursul distructiv al țărilor NATO, în frunte cu SUA, poate duce la o ciocnire militară a puterilor nucleare'

The New Geopolitics Research Network
arme nucleare tactice

Rusia este „pe deplin devotată” declarației liderilor celor cinci țări nucleare (SUA, Federația Rusă, Marea Britanie, Franța, China) cu privire la inadmisibilitatea declanșării unui război nuclear, se precizează într-o declarație a directorului Departamentului pentru Neproliferare și Controlul Armelor din cadrul Ministerului de Externe al Rusiei, Vladimir Ermakov, rostită, marți, în cadrul şedinţei Primei Comisii a Adunării Generale a ONU, scrie TASS, potrivit Rador.

"Actuala sesiune a Primei Comisii se desfășoară în circumstanțele extraordinare ale unei grave crize de securitate internațională. Aceste circumstanțe sunt provocate de un grup de țări care pretind la exclusivitate, care s-au dovedit incapabile să facă față durerilor fantomă ale trecutului colonial și continuă să-și împingă în mod agresiv aspirațiile egoiste, contrar principiului indivizibilității securității și intereselor fundamentale ale altor state și popoare" - a subliniat Ermakov.

"O astfel de politică distructivă a exacerbat riscurile în sfera stabilității strategice, a stimulat dezvoltarea unor crize pe mai multe direcţii, care au consecințe deplorabile pentru întreaga comunitate mondială, în special pentru țările în curs de dezvoltare" - a declarat acesta.

"Considerăm ca una dintre cele mai importante sarcini în acest context menţinerea angajamentului tuturor celor cinci ţări nucleare faţă de postulatul inadmisibilității oricărui război între țările posesoare de arme nucleare, care a fost reflectat în declarația comună din ianuarie a liderilor puterile nucleare" - a spus diplomatul rus.

"Rusia este pe deplin angajată acestuia" - a continuat Ermakov. "Este evidentă iresponsabilitatea cursului distructiv al țărilor NATO, în frunte cu SUA, spre confruntarea deschisă cu Rusia în Ucraina și balansarea până în pragul unui conflict armat direct, care poate duce la escaladarea ulterioară până la o ciocnire militară a puterilor nucleare cu consecințe îngrozitoare. O astfel de evoluţie a evenimentelor trebuie prevenită" - a subliniat șeful pentru Neproliferare și Controlul Armelor din cadrul Ministerului de Externe al Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.