Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia neagă răspândirea de informaţii false în social media cu privire la epidemia de coronavirus, după acuzația Statelor Unite

reuters
lavrov si trump

Rusia, acuzată de Statele Unite că dezinformează pe reţelele social media cu privire la epidemia Covid-19, neagă învinuirea, spunând că este „o poveste falsă”, relatează BBC.

Oficialii americani au spus că mai multe conturi social media care au legătură cu Rusia susţin, nefondat, că Statele Unite au pornit epidemia, conform News.ro.

Mii de conturi de Twitter, Facebook şi Instagram susţin această teorie, au spus oficialii.

Citește și: Suntem în alertă! Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimetelor a depistat carne de pui cu gripă aviară

Ministerul rus de Externe a transmis sâmbătă că aceste acuzaţii sunt false. „Este o poveste falsă, în mod deliberat”, a declarat purtătoarea de cuvânt Maria Zakharova pentru agenţia Tass.

Una dintre teoriile conspirative, care circulă online în mai multe limbi, susţine că virusul este o încercare de a porni „un război economic cu China”.

„Prin diseminarea de informaţii false cu privire la coronavirus, agenţii ruşi maligni aleg, încă o dată, să ameninţe siguranţa publică prin distragerea atenţiei de la intervenţia privind sănătatea la nivel mondial”, a declarat Phillip Reeker, secretarul de stat adjunct pentru Europa şi Eurasia, pentru AFP.

Citește și: Oreste lansează un avertisment serios pentru PNL, PMP și USR: ‘Dacă nu vor începe cu adevărat’

În mesajele publicate este acuzat de implicare şi Bill Gates, cofondatorul Microsoft.

Potrivit AFP, campania de dezinformare a fost depistată de SUA la jumătatea lunii ianuarie, la scurt timp după ce a fost înregistrat al treilea deces cauzat de noul coronavirus.

Conturile fuseseră identificate, recent, pentru că au publicat mesaje susţinute de Rusia cu privire la protestele din Chile şi războiul din Siria, între altele.

Citește și: Adrian Năstase îi răspunde lui CTP, după ce jurnalistul a spus că Beuran l-ar fi ‘gâdilat sub gușuliță’

Departamentul de stat american a transmis că teoriile fac ca anumite ţări din Africa şi Asia să fie suspicioase cu privire la intervenţia Vestului.

Televiziunea Rusă a spus, de asemenea, că marile puteri vestice, în special SUA, sunt de vină.

Un număr de 2.461 de decese au fost înregistrate până acum de la izbucnirea epidemiei, la finalul anului trecut, în Wuhan (Hubei), iar în prezent, în China şi alte 29 de ţări au fost înregistrate 79.930 de cazuri de infectare cu coronavirusul Covid-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.