Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia nu a cerut nimic Statelor Unite în cadrul summit-ului de la Geneva

abcnews.com
biden putin

Delegația rusă a reacționat la întrebările părții americane privind mai multe domenii și a formulat răspunsuri clare și argumentate la toate pretențiile afișate de SUA în timpul summitului de la Geneva, a declarat viceministrul de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov.

”Am reacționat la tot scenariul lor de întrebări, pe mai multe direcții. Trebuie să-ți imaginezi ce fel de pretenții ne-au prezentat. La toate pretențiile lor au fost date răspunsuri – clare, întemeiate, argumentate, fondate pe logica faptelor, pe o bază legală solidă și pline de voință politică”, a anunțat Riabkov.

Viceministrul de Externe a arătat, de asemenea, că Rusia nu a cerut nimic Statelor Unite la summit, nici măcar ridicarea sancțiunilor americane, deoarece ”o discuție pe acest palier nu putea avea loc, din principiu”. ”Este o chestiune complexă, dar nu este o temă a agendei de lucru în vederea prelucrării și discutării ei cu americanii; adică: haideți să ne ocupăm de asta și să ajungem la ceva, cum ar fi la un rezultat comun”, a precizat el.

”În ceea ce ne privește, chestiunile legate de sancțiuni se dezbat și se pun într-un anumit contex al relațiilor noastre, la fel cum a făcut președintele Vladimir Putin la conferința de presă”, a adăugat Serghei Riabkov.

Potrivit spuselor sale, în virtutea acestei poziții, Rusia constată prejudiciul cauzat de sancțiuni, care i-a afectat atât pe americani în sine, cât și mediul de afaceri al SUA. Într-un fel, sancțiunile au stimulat dezvoltarea Rusiei, ”au scos în evidență, oarecum, riscurile legate, spre exemplu, de dependența de sistemele de plăți americane”.

Vzgliad precizează că Riabkov a recomandat ca întrebarea dacă partea americană i-a cerut ceva Rusiei să fie redirecționată către Washington.

Prima întâlnire a președintelui Rusiei cu cel al SUA, Vladimir Putin și Joe Biden, a avut loc miercuri, 16 iunie, la Geneva și a durat 4 ore și jumătate, inclusiv o pauză. Moscova s-a declarat mulțumită că, la summit, s-a reușit demararea dialogului privind stabilitatea strategică. Alt rezultat important a fost confirmarea formulei că într-un război nuclear nu pot fi învingători și că un astfel de conflict nu trebuie declanșat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.